Tooted
Oma toodetes kasutame ainult kõrge kvaliteediga Norra lõhet ja forelli. Meil on rakendunud tooraine kontrolliprotseuurid, et tagada vaid kvaliteetsete ja tervete kalade edasine käitlemine.
Fileed ja portsjonid
Fileed
Värske ja külmutatud filee
Meie lõhe ja forelli töötlemise seadmepark on valitud selliselt, et tagatud oleks maksimaalne vastavus kliendinõuetele. Värsked fileed pakitakse koos jääga. Külmutatud fileed pakendatakse kilekottidesse või vaakumpakenditesse.
Külmutatud portsjonid
Üksikult vaakumpakendatud (IVP)
IVP ja pakendatud jaemüügipakendisse (omamärgitooted)
Lisandväärtusega tooted
Külmsuitsutatud lõhe ja forell
Külmsuitsutatud lõhe või forell on üks meie delikatesstoodetest. Lõhe- või forellifilee kõigepealt soolatakse ja seejärel suitsutatakse madalal temperatuuril kasutades pöökipuitu, et saavutada tootel õrn suitsumaitse. Fileed viilutatakse võimalikult õhukeselt, asetatakse alusele ning vaakumpakendatakse. Saadaval on erinevad pakendisuurused alates 100 g kuni 1 kg. Terve filee puhul on kaal vastavalt filee kaalule.
Kergelt soolatud lõhe ja forell
Graavilõhe
Juba ammustel aegadel olid Skandinaavia kalurid väga kogenud kalasoolajad. Nende leiutatud väga lihtne, kuid see-eest täiuslik soolamisprotsess, mille tulemuseks oli tõeline kalahõrgutis – graavilõhe. Algselt lõhe soolati ja säilitati veidi aega rannaliivas. Sõna graavilõhe (Gravlax) on tekkinud kahe skandinaavia sõna „Grav” (maapinnal olev auk) ja „Lax” (lõhe) kombineerimisel. Loomulikult ei kaeva me kalu rannaliiva sisse, vaid kasutame soolamisprotsessis soola ja suhkrut.
Pikaajalise kogemuse omamine graavilõhe tootmisel on olnud abiks erinevate retseptide väljatöötamisel. Lihtsad variatsioonid võimaldavad mugandada retsepte vastavalt kohalikule maitse-eelistusele konkreetses riigis või piirkonnas.
Graavilõhe tilliga
Peale sooldumisprotsessi lisatakse fileele till.
Soolatud lõhe- ja forellifilee
Kergelt soolatud lõhe või forelli valmistamisel on väga oluline, et koostisosad oleksid ideaalses tasakaalus, mistõttu kasutame ainult kuivsoolamist. Seda soolamisviisi on traditsiooniliselt kasutatud juba sajandeid ja ikka veel ei ole leitud paremat alternatiivi. Seetõttu edestavad meie kergelt soolatud lõhe ja forell teiste konkurentide tooted ja on suurepäraseks maitseelamuseks meie klientidele.
Kõrvaltooted
Pead
Selgrood
Kõhuääred ja trimmimise jäägid